Er zijn verschillende methodes om plinten te monteren, deze kan je verlijmen, schroeven en zelfs vasttaggen. Als je bijvoorbeeld dubbele tuindeuren hebt, dan maakt het het geheel mooi af als de kamer ook is afgewerkt met plinten.


De verschillende manier zal ik hier onder uitleggen, deze zijn:


Lijmen
Als de plinten op een vloer geplaatst worden dan kan je ze in principe lijmen, let wel op dat je hiervoor kwalitatief goede lijm gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat je geen gaten ziet aan de voorkant van de plinten en je kan ze vrij snel plaatsen. Het nadeel is dat de plinten niet meer zijn te verwijderen zonder schade aan de muur toe te brengen.


Spijkeren

De plinten kunnen ook worden bevestigt door een klein stalen spijkertje. Deze sla je dan door de plint heen en in de muur. Het voordeel hiervan is dat dat plint gemakkelijk van de muur kan worden verwijderd zonder veel schade aan te brengen. Het nadeel is dat je aan de voorkant van de plint het kopje van de spijker zult zien. Ook komt het wel voor dat de plint niet helemaal goed vast zit.


Boren & Pluggen
Deze manier van bevestigen gaat door middel van een plug en een schroef. De plug wordt in de muur geboord en de plint wordt bevestigt door een schroef. Hierdoor zit de plint erg goed vast en valt gemakkelijk te verwijderen. Het nadeel hier van is dat het erg arbeids intensief is, boren, pluggen er in, vastschroeven is veel werk.